Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 264 bekeken 1 reactie

'Ambtenaar moet efficiënter werken'

In Assen verdwijnen de komende jaren 40 tot 60 arbeidsplaatsen. Tegelijkertijd bespaart de gemeenten 1,3 miljoen op de inhuur van externen. Wethouder Jaap Kuin is niet bang dat het werk blijft liggen.

“Het absolute signaal moet zijn dat wij in het stadhuis een
stapje harder werken”, zegt Kuin. “We deden ook veel werk dubbel.” Assen wil de
komende jaren 16,5 miljoen bezuinigen. Een derde komt voort uit het snijden in
de eigen organisatie, vooral door natuurlijk verloop.

 “We kunnen het de burger niet uitleggen dat we in de stad geen
voorzieningen kunnen bouwen, terwijl de stad wel groeit.” De wethouder sociale
zaken wil geen taken schrappen. Harder werken, is het devies.

Nico van Wijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    Henk

    Fijn zo'n wethouder die dus beweert dat je moeiteloos 40 tot 60 arbeidsplaatsen kunt schrappen, terwijl je ook nog eens fors bezuinigt op externe inhuur. En dat alles zonder discussie over de taken die je dan niet meer doet want we blijven alles doen. Eigenlijk zegt hij dan dat het ambtelijk apparaat volstrekt ondermaats heeft gepresteerd in de afgelopen jaren. Ik wens de collega's in Assen veel succes en wijsheid. Wanneer houden politici nu eens op om dit soort uitspraken te doen. Klinkt heel stoer richting kiezer maar het is volstrekt niet realistisch en ronduit beledigend voor de mensen die er werken en keihard hun best doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.