Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 289 bekeken 1 reactie

Gedeelde scootmobiel als bezuiniging

Gebruikers van een scootmobiel moeten hun vervoermiddel voortaan met elkaar gaan delen. Dat besparingsvoorstel doen de gemeenten Hellevoetsluis en Capelle aan den IJssel.

Met de carpoolende scootmobielrijders willen de gemeenten de kosten drukken en voorkomen dat de voertuigen wegroesten in de kelders van verzorgingshuizen. "Sommige mensen gebruiken maar één of twee keer per week het hulpvoertuig. Die kunnen best carpoolen", zegt een woordvoerder van Hellevoetsluis in het AD. "We gaan het onderzoeken."

Het delen van de scootmobielen zou een alternatief kunnen zijn voor het plan om de eigen bijdrage van de scootmobiel te verhogen. In bejaardentehuizen zou dan een pool gemaakt kunnen worden, waar bewoners om beurten een scootmobiel mee kunnen pakken.

Joost Valkhoff

Eén reactie

  • no-profile-image

    bep brink

    ik snap niet noeze dit verzinnen

Of registreer je om te kunnen reageren.