Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 149 bekeken

Groningen doet aangifte van spam

De gemeente Groningen heeft bij de politie aangifte gedaan van vals gebruik van haar e-mailadres.

De gemeente kreeg deze week zo’n vijfduizend reacties op een mailtje dat door de gemeente zou zijn verstuurd.


Onder de naam ‘Jan van Groningen’ kregen vermoedelijk tienduizenden ondernemers deze week een mailtje waarin gevraagd werd of de lezer interesse had in het gebruik van een centrale server om op die manier kosten te besparen, zo meldde een woordvoerder donderdag.

De reacties van de duizenden bedrijven kwamen binnen bij de gemeente. Volgens de zegsman hebben alle ondernemers een standaardmailtje terug gekregen met daarin de mededeling dat het om spam ging en niet om een aanbieding van de gemeente.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.