Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 197 bekeken

Gemeente wint 74% van aanbestedingszaken

Als een gemeente voor het hekje moet om een aanbestedingszaak dan wint zij die in drie van de vier gevallen, blijkt uit onderzoek van PwC en advocaten- en notariskantoor Van Doorne.

PwC en Van Doorne hebben zich door bijna 600 uitspraken geworsteld. Het ging om aanbestedingen tussen 2004 en 2009. Gemiddeld verliezen bedrijven 74 procent van de rechtszaken. Zij maken wel een betere kans bij de Raad van Arbitrage. Daar verliezen zij gemiddeld 53 procent van de zaken.

 

Van alle zaken die gaan over aanbestedingen wordt ongeveer 44 procent tegen gemeenten aangespannen. “Dat is niet verwonderlijk”, melden de onderzoekers. “Gemeenten schrijven nu eenmaal meer aanbestedingen uit dan andere soorten aanbestedende diensten.”


Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.