Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 261 bekeken 1 reactie

Groningen houdt zijn ombudsvrouw

De gemeenteraad wil dat de ombudvrouw blijft bestaan, er moet daardoor wel twee ton in de begroting gevonden worden.

Groningen behoudt haar gemeentelijke ombudsvrouw. De gehele gemeenteraad nam een motie aan, waarin het wegbezuinigen van het instituut werd afgewezen.

Daardoor hebben burgemeester en wethouders te maken gekregen met een in gat in de gemeentebegroting voor volgend jaar van 2 ton. Daar moet het college een alternatieve bezuiniging voor zien te vinden. De raad wil niet af van de eigen ombudsvrouw, die ook voor enkele andere Groningse gemeenten werkt. Volgens alle fracties gaat het om een laagdrempelige voorziening waar 'Stadjers' met klachten over de gemeente snel terecht kunnen.

Joost Valkhoff

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan

    Ja dat krijg je in die grote gemeenten (nòg een nadeel dus). In gemeenten met een normale omvang doet het ambtelijk apparaat het zelf. En als de klager niet tevreden is, kan hij nog naar het college van b. en w. en vervolgens naar de Nationale Ombudsman.

Of registreer je om te kunnen reageren.