Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 274 bekeken

Loppersum opent 'Artikel 12-brug'

De gemeente Loppersum kan dankzij de artikel-status een flink aantal bruggen vernieuwen.

Vrijdag 26 november wordt de Lopstertil geopend: de nieuwe brug in Garrelsweer, gemeente Lopersum.  Dit is de eerste brug, naast een aantal soortgelijke bruggen, die in het kader van de artikel 12-status de komende jaren in de gemeente Loppersum zullen worden vernieuwd.

De brug is bijna identiek aan de oude brug. Door het toepassen van een robuuste constructie van zware heipalen en prefab brugliggers is de brug de komende decennia weer geschikt voor het zware (landbouw)verkeer dat gebruikt maakt van deze brug. In juni ging de eerste paal voor de brug, die de gemeente 325.000 euro kost,  de grond in.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.