Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 194 bekeken 2 reacties

Hufterjacht Apeldoorn afgeblazen

Hufterhunt is uit de lucht. De speciale website voor het uploaden van foto’s en filmpjes van asocialen werd volgens de gemeente overspoelt met “smakeloze reacties”.

Bezoekers van de gesubsidieerde website worden gevraagd overlastgevend en strafbaar gedrag weer te melden bij de politie. De website, een initiatief van de gemeente, was nog geen twee weken online. Na overleg tussen de burgemeester, politie en het Openbaar Ministerie is dus al snel geconcludeerd dat eventueel beeldmateriaal bij de politie moet worden aangeleverd.

Het Apeldoornse Hufterhunt-team gaat de komende dagen nog wel langs middelbare scholen en het uitgaanscentrum in Apeldoorn. Horecaondernemers kunnen stickers en posters met de tekst ‘hufters niet welkom’ op hun deuren en ramen plakken. Het project werkt toe naar de jaarwisseling. De bedoeling is dat er weinig wordt gesloopt door asocialen.

Nico van Wijk

2 reacties

 • no-profile-image

  YvV

  "werden... overspoelt".
  Graag met een -d.

 • no-profile-image

  Erik van Erne

  HufterHunt is uit de lucht, zo wordt op diverse websites aangegeven, maar gek genoeg is de website van HufterHunt nog steeds gewoon bereikbaar, bestaat het Twitter account nog en ook het YouTube Channel is er nog. De gemeente Apeldoorn maakt in een vandaag verschenen persbericht Apeldoorn Veilig het Jaar Uit gewoon melding van De HufterHunt. Al met al een verwarrende en onduidelijke situatie. Is de HufterHunt nou gestopt of gaat men gewoon door?

  http://bit.ly/fnen3a

Of registreer je om te kunnen reageren.