Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 123 bekeken

Nauwere samenwerking universiteit en Rotterdam

Door vier overeenkomsten zijn de gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit nauw aan elkaar verbonden. “Na de haven is de universiteit het beste wat deze stad overkomen is”, zei burgemeester Ahmed Aboutaleb tijdens een speech over de samenwerking.

De bedoeling van de overeenkomsten is de kennis van de universiteit  te gebruiken voor de stad. Het gaat dan bijvoorbeeld om zaken als duurzaamheid, ruimtelijke ordening, de haven of gezondheidsvraagstukken. De Erasmus Universiteit wordt de eerste leverancier van wetenschappelijke kennis voor de gemeente.

Twee overeenkomsten zijn gesloten voor de bouw van de campus Woudestein. Het gaat dan om het bestemmingsplan en om het bouwen van de meest duurzame campus van Nederland. De inzet is CO2-reductie, het spaarzaam omgaan met energie en water en het verbeteren van de luchtkwaliteit.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.