Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 233 bekeken laatste update:10 dec 2010

Online Database succesvolle wijkinterventies

Asocontainers, straatcoaches en stadsmariniers... In totaal staan 80 succesvolle wijkinterventies in het nieuwe online zoeksysteem van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Door wijkinterventies kunnen gemeenten, samen met hun partners, de veiligheid in wijken verbeteren. Een online databse van CCV moet helpen om te leren van best practices. De meest leerzame voorbeelden zijn hier te vinden met een zoekmenu. 

Het centrum verzamelde in de praktijk bewezen interventies die wijken veiliger hebben gemaakt. "We hebben een zoekmenu gemaakt, waarmee de context steeds verder wordt gespecificeerd", zegt Zinzi Shamburg, accounthouder overlast en geweld bij het CCV. "Er kan op drie niveaus een keuze worden gemaakt: wat, waar en wie." Shamburg benadrukt dat de voorbeelden vragen om een lokale vertaling naar de eigen gemeente.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.