Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 129 bekeken

De 'BV Limburg' van start

Woensdag vindt de officiële oprichting plaats van de coöperatie Culturele Biografie (CB) Limburg; beter bekend onder de naam ‘BV Limburg’.

De ‘BV Limburg’ is een gezamenlijke coöperatieve onderneming van de overheid, het bedrijfsleven, culturele instellingen, particulieren en investeerders. Samen realiseren zij concrete producten en activiteiten van en over Limburg, zoals:

  • De Canon van Limburg;
  • De 13-delige tv-documentaire Expeditie Limburg;
  • Het project Dierbaaroord;
  • Klankatlas.
Inmiddels hebben de Provincie Limburg en de gemeente Maastricht respectievelijk hun Culturele Biografie Limburg en Culturele Biografie Maastricht (Zicht op Maastricht) ondergebracht bij de ‘BV Limburg’.  

Iedereen kan actief coöperatielid van de BV Limburg worden. De leden investeren samen in producten en activiteiten van en over Limburg. Hoe meer iemand investeert, hoe meer zeggenschap hij krijgt. En hoe meer dividend aan hem wordt uitgekeerd. Want het doel is de producten winstgevend te maken. 10% van het rendement wordt uitgekeerd en 90% wordt terug geïnvesteerd in nieuwe projecten. De provincie Limburg is partner, Maastricht niet

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.