Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 263 bekeken

Hillegom onderzoekt beleid voor homo-ouderen

De gemeente Hillegom heeft bij het COC Leiden aangeklopt om te overleggen over beleid voor oudere homo's.

 

In haar Seniorennota heeft de gemeente Hillegom expliciet aandacht besteed aan homoseksuele ouderen, een onderwerp dat zowel landelijk als regionaal steeds prominenter op de agenda komt.

Voor advies over de aanpak heeft de gemeente Hillegom COC Leiden benaderd. Maaike Kluit, coördinator Maatschappelijke Zaken van COC Leiden: “Het is bijzonder dat een gemeente zelf het initiatief neemt om aandacht te besteden aan roze ouderen. Maar de verantwoordelijke wethouder, Gerrit Kleijheeg van de PvdA, en de gemeenteraad staan in ieder geval zeer positief tegenover het roze beleid.”

Een eerste overleg in de zomermaanden is in ieder geval al productief gebleken. Kluit: ”Het is een lastig thema, want de doelgroep is grotendeels onzichtbaar. Vandaar dat de scholing van professionals en vrijwilligers en de zichtbaarheid van het onderwerp van groot belang zijn.”

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.