Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 155 bekeken

Krijgt Intergas 40 miljoen van gemeenten?

Veertien Brabantse gemeenten zijn van plan om veertig miljoen euro te geven aan het deel van Intergas dat het energienet beheert.

Volgens de financiële website Beursduivel moeten dan nog wel zeven andere gemeenten in de regio akkoord gaan met het plan. Intergas heeft de kapitaalinjectie nodig om het eigen vermogen weer op het wettelijk verplichte niveau te krijgen.  De netbeheerder bleef over na de splitsing van het bedrijf. Het leveringsdeel is verkocht aan Dong Energy.

 

Dividend
De gemeenten hopen hun investering via dividend terug te krijgen. De veertien gemeenten hebben 77 procent van de aandelen in handen en daarmee een belang van ongeveer 30 miljoen euro. Na afloop van aandeelhoudersvergadering liet directeur Robert van Mourik van Intergas weten dat het bedrijf tot 11 oktober heeft om het het eigen vermogen aan te vullen.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.