Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 209 bekeken

Miljoen euro voor dassenfamilie

De gemeente Cuijk heeft er heel veel voor over om een dassenfamilie te laten verhuizen, zodat vakantiehuizen gebouwd kunnen worden.De gemeente wil de dassenfamilie Dommelsvoort graag verplaatsen naar een nieuwe leefomgeving, in verband met de aanleg van een nieuw recreatiegebied met zo’n zeshonderd vakantiehuizen.

Een verhuispremie van één miljoen euro en een compleet nieuwe burcht met dertig kilometer aan lanen, fruitbomen en houtwallen en acht weken gratis voedsel na de verhuizing. Er wordt alles aan gedaan om het de dassenfamilie zo veel mogelijk naar de zin te maken, zo meldt De Telegraaf.


Verburg

Maar de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Gerda Verburg, weigert toestemming te geven voor de verhuizing. Volgens de minister moeten er nog steeds aan een paar voorwaarden worden voldaan, voordat de vergunning wordt afgegeven.


De gemeente investeerde inmiddels wel al 1 miljoen in de nieuwe woonomgeving voor de dassen en financierde al een kleine vier miljoen euro voor voor het recreatiepark. Het begint dus aardig in de papieren te lopen voor de kleine gemeente, zonder dat mens of dier daar nu van profiteert
Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.