Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 339 bekeken 1 reactie

Betwiste klokkenluider Beuningen kiest toch voor uitgang

De ambtenaar die volgens de burgemeester van Beuningen een klokkenluidersbrief had geschreven, daarom werd ontslagen en later van de rechter weer aan het werk mocht, is vanwege de affaire met vervroegd pensioen gegaan.

Een recapitulatie. De 62-jarige ambtenaar werd door burgemeester Huib Zijlmans ontslagen, omdat hij een brief zou hebben gestuurd waarin hij melding maakte van mogelijke belangverstrengelingen en corruptie in Beuningen. De burgemeester had ‘ontdekt’ dat de bewuste ambtenaar die brief moest hebben geschreven, wat zou blijken uit een handschriftonderzoek.

Bewijs 
Later veegde een bestuursrechter dit ‘bewijs’ en het ontslag van tafel. De ambtenaar mocht weer aan het werk. Hij liet weten het werk zelf nog erg plezierig te vinden. De burgemeester maakte zijn excuses. Na gesprekken tussen de medewerker en de gemeente heeft de man toch besloten met zijn werk te stoppen. “Ik had me het afscheid van de gemeente Beuningen na 32 jaar wel heel anders voorgesteld", is zijn commentaar tegen De Gelderlander.

Nico van Wijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    Linda

    Zo zie je maar weer: als klokkenluider ben je nooit anoniem en wel altijd de pineut. In heel Nederland werkt het zo. Geen wonder dat mensen gewoon hun mond houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.