Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 226 bekeken

Bezwaar ingediend tegen budget voor bijstand

Tilburg en de intergemeentelijke sociale dienst van Waalwijk, Heusden en Loon op Zand hebben bezwaar aangetekend tegen de beschikking van het ministerie van Sociale Zaken over het budget voor de Wet werk en bijstand.

Het is niet genoeg, vinden zij, het budget voor 2011. Ook het voorlopige budget voor 2012 krijgt de handen niet op elkaar. Het bezwaar van de vier gemeenten zou niet op zichzelf staan. Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en branchevereniging Divosa bleek tijdens een bijeenkomst dat meer gemeenten van plan zijn bezwaar aan te tekenen. 

Tot zes weken na dagtekening kunnen gemeenten bezwaar maken tegen de definitieve beschikking. In de eerste plaats pro forma. Later moet het bezwaarschrift inhoudelijker worden ingevuld.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.