Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 261 bekeken

Één slecht beveiligde server, vijftig lekken

Het lek is boven. Het probleem lijkt bij een slecht beveiligde server van Gemeenteweb te liggen.

Dit meldt Computable.

Het blad wist te achterhalen dat de vijftig lekke gemeentewebsites zijn ontwikkeld met het oude contentmanagementsysteem Sitemanager van Gemeenteweb. Dit bedrijf verkocht dit product vorig jaar oktober met bijbehorende klantenkring aan de SIM Groep uit Rotterdam. SIM wilde dat klanten binnen een jaar zouden migreren naar het eigen cms SIMsite3, maar schoonde de oude omgeving met de Sitemanager-sites niet op.

SIM Groep heeft de hosting van de Sitemanager-klanten overgenomen, maar bleef gebruikmaken van de server van Gemeenteweb. De VNG bevestigde aan Computable dat het inderdaad om sites gaat die gebruik maken van een slecht beveiligde server bij Gemeenteweb.Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.