Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 268 bekeken 1 reactie

Nieuwe ambtelijke samenwerking in steigers

De gemeenten Neerijnen, Maasdriel en Zaltbommel willen verder met één ambtelijke organisatie.

Vandaag ondertekenen de colleges van burgemeester en wethouder een startdocument voor de ambtelijke samenwerking. Dit na het ontvangen van de resultaten van het onderzoek naar samenwerking tussen Maasdriel en Zaltbommel. De resultaten zijn positief. Verder is Neerijnen in het rapport als mogelijke partner genoemd. 

Voor het einde van het jaar moet een plan van aanpak op tafel liggen. Voor 2014 moeten de resultaten van een gefaseerde uitwerking al te zien zijn. De bedoeling is de gezamenlijke dienstverlening te verbeteren en efficiënter werken. De colleges denken ook dat de gezamenlijke organisatie aantrekkelijker wordt voor werknemers.

Nico van Wijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    Hanske

    Wat is dan nog het bestaansrecht van de afzonderlijke gemeenten????

Of registreer je om te kunnen reageren.