Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 210 bekeken

Twents verzet tegen vertrek rijksdiensten

Twente verzet zich tegen het kabinetsplan om de regio te passeren als een van de twaalf concentratiegebieden. Het voornemen heeft tot gevolg dat rijksdiensten worden geconcentreerd rond Zwolle.

De veertien gemeenten van de Regio Twente hebben een protestbrief naar de Tweede Kamer gestuurd. Twente voldoet volgens hen wel aan de criteria. Vertrek van rijksdiensten leidt tot verlies aan werkgelegenheid in een gebied waar versterking van de economie prioriteit heeft, aldus de brief.

De Tweede Kamer heeft vastgelegd dat reorganisaties van de rijksoverheid zo veel mogelijk moeten bijdragen aan versterking van de economische structuur en werkgelegenheid in krimpgebieden. Twente is een potentieel krimpgebied. Vertrek van rijksdiensten doorkruist het werkgelegenheidsbeleid en dat is, vinden de regiogemeenten, onaanvaardbaar.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.