Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 265 bekeken

Apeldoorn onderzoekt tekort grondbedrijf

Apeldoorn begint maandag een grootschalig raadsonderzoek naar een tekort van 68 miljoen euro op het grondbedrijf. Begin dit jaar werd het tekort bekend. De gemeenteraad heeft een commissie ingesteld die moet onderzoeken wat er is gebeurd.

    November vorig jaar bleek dat gemeenten in Nederland zeker 2,4 miljard euro zouden verliezen door tegenvallende opbrengsten van de grondexploitatie. Apeldoorn is naar verhouding een van de zwaarstgetroffen gemeenten.

    Onder meer drie wethouders en twee oud-wethouders worden gehoord. De raadscommissie wil weten of het college de gemeenteraad wel voldoende heeft voorgelicht en hoe het grondbedrijf werd geleid. Eind dit jaar moet het rapport gereed zijn.


    Joost Valkhoff

    Of registreer je om te kunnen reageren.