Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 290 bekeken

Nog 2,3 miljoen verlies voor Apeldoorn

Aan een eerdere schikking hing een prijskaart van 2,4 miljoen euro. Nu moet Apeldoorn het bedrijf Reesink nog eens 2,3 miljoen betalen.

Handelsbedrijf Reesink heeft een schikking getroffen met de gemeente Apeldoorn. De gemeente betaalt een schadevergoeding van nog eens 2,3 miljoen euro. De schikking werd geregeld door het Gerechtshof in Arnhem.

Eerder kreeg Reesink dus ook al een schadevergoeding. Het conflict met de gemeente ging over een verhuizing van Zutphen naar Apeldoorn, die niet doorging, want Apeldoorn had een voorlopige overeenkomst opgezegd. In januari 2006 resulteerde het conflict tot het vertrek van zeven wethouders.

Reesink begrootte de gemiste inkomsten door de vertraging van de verhuizing op een bedrag van bijna 36 miljoen euro. "Het Gerechtshof was zeer duidelijk in haar oordeel dat een hogere schadevergoeding niet aannemelijk was", stelt het bedrijf.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.