Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 263 bekeken

Onderzoek naar schuldvraag dode baby

Het Openbaar Ministerie ziet twee geschorste medewerkers van de gemeente Tilburg niet als verdachten in een zaak waarbij een kind het leven liet. De burgemeester van Tilburg ziet dit anders.

In een zwembad in Tilburg viel een speaker naar beneden, op een moeder en haar vijf maanden oude baby. Het kind kwam later te overlijden. De burgemeester van Tilburg bezocht kort daarna het zwembad, dat werd gesloten voor het publiek.

Voor de camera van Omroep Brabant liet burgemeester Peter Noordanus weten dat de schuld bij de gemeente ligt en dat het gaat om een menselijke fout. Wel is verder onderzoek nodig naar het ongeval. 

Verdachten

Het Openbaar Ministerie ziet de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het zwembad niet als verdachten, laat een woordvoerder weten. Ook het OM stelt een onderzoek is, dat los staat van het onderzoek door de gemeente.

In april bleek na inspectie dat de kabels van de speakers vervangen moesten worden. Door de vochtige lucht zijn haarscheurtjes ontstaan in die kabels. Waarom ze voor de zomer niet zijn vervangen is een belangrijke vraag van het onderzoek.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.