Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 250 bekeken

Roosendaal enige ‘koper’ voor stadion RBC

Curator Toine Jacobs is nog bezig met de afronding van het faillissement van voetbalclub RBC. Belangrijk obstakel is het onverkoopbare stadion van de club. De curator heeft goede hoop dat Roosendaal de portemonnee trekt.

Er waren wel partijen die  bijvoorbeeld de lichtmasten of de kunstgrasmat wilden kopen, maar Jacobs geeft er de voorkeur aan het gehele stadion van de hand te doen. “Het verkopen van een uitgekleed stadion is helemaal moeilijk”, zegt de curator tegen BN/ DeStem.

De schuld aan de Bank Nederlandse Gemeenten komt momenteel uit op circa 3,8 miljoen euro. Het is een totaal van achterstallig betalingen de lening aan de club. Voor dit bedrag staat de gemeente Roosendaal garant.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.