Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 318 bekeken

Eindhoven mag Occupy-tent verwijderen

De tenten van de Occupy-beweging mogen niet meer op het Clausplein in Eindhoven staan. De voorzieningenrechter geeft de gemeente hierin gelijk.

Er was een algemene plaatselijke verordening voor de tenten tot 29 november. Daarna moesten de tenten worden verwijderd. De meest aanhangers van de beweging deden dit ook. Toch bleef een man op het Clausplein kamperen. De man vroeg de rechter een voorlopige voorziening te treffen.

De rechter ordeelt ten gunste van de gemeente. De man moet zijn tent opruimen en vertrekken. Als hij dat niet doet, mag de gemeente handhavend optreden. Ook de gemeente kan de tent verwijderen. De kosten zijn dan voor de protesterende man.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.