Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 174 bekeken

Groningen: muziekfestival levert 31,5 miljoen op

Muziekfestival Eurosonic Noorderslag levert Groningen jaarlijks 1,7 miljoen euro, volgens onderzoek. Op termijn zou het festival een waarde van 31,5 miljoen hebben.

“Ons voornaamste doel is om waardevol te zijn voor Nederlandse en Europese artiesten en muziekliefhebbers”, stelt algemeen directeur Dago Houben in het NRC. “We wisten al dat er veel extra economische activiteit was tijdens ons evenement het leek ons goed om nu ook eens te laten becijferen welke specifieke bijdrage ons evenement nu levert aan het Groninger maatschappelijk en bedrijfsleven.”

Onderzoek

De gemeente liet de waarde van het festival onderzoeken door adviesbureau Beerda Brand Consultancy en mediabureau Wisecrackers. Het festival is mede bedoeld om muzikanten de kans te geven zich te bewijzen tegenover de muziekindustrie. Het vindt volgend jaar weer plaats van 11 tot 14 januari.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.