Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 204 bekeken

Groningse gemeenten trekken aan de bel

Groningse gemeenten worden extra hard getroffen door de bezuinigingen van het kabinet op de sociale werkplaatsen.

 Dat schrijft de Vereniging van Groninger gemeenten aan staatssecretaris Krom van Sociale Zaken.

Volgens de vereniging dreigen door de maatregelen meerdere gemeenten in de financiële problemen te komen. In het verleden konden Groningse gemeenten meer mensen in sociale werkplaatsen plaatsen vanwege de hogere werkloosheid in de regio.

Nu er echter fors bezuinigd wordt op de sociale werkplaatsen, zijn de gemeenten veel meer kwijt aan uitkeringen. De staatssecretaris is uitgenodigd om de problemen bij de sociale werkplaatsen in de provincie te bekijken.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.