Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 232 bekeken

Kosten inzet personeel voor overlastgevers

Den Helder gaat de kosten voor de inzet van gemeenteambtenaren na vernielingen verhalen op de vandalisten.

Niet alleen bij vandalisme; ook na inbraken zijn de kosten van degene die de wet overtreedt. Aanleiding was een hoogwerker die onlangs nodig was om twee inbrekers van een dak af te halen. “In dit geval moesten onze mensen midden in de nacht komen opdraven”, zegt burgemeester Koen Schuiling. “De inzet van een hoogwerker kost minimaal vijfhonderd euro. Dat is allemaal geld van de gemeenschap.”

Ook al materialen van de gemeente stuk zijn gemaakt is de rekening voor de daders. “Het is te gek voor woorden dat onze burgers moeten opdraaien voor de kosten die zulke geveltoeristen maken”, aldus Schuiling. “Die kunnen dan ook de rekening tegemoet zien.”

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.