Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 172 bekeken

Noordoostpolder wil sociaal inkopen

Nieuwe regels: de gemeente Noordoostpolder stelt sociaal en duurzaam inkopen als wegingsfactoren voor het beleid.

Met de Wet werken naar vermogen in het vooruitzicht stelt de gemeente sociale vaardigheden voor haar inkopen. De bedoeling is dat leveranciers de gemeente helpen om inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te krijgen. Dit door reguliere banen, stageplaatsen, et cetera.

Het gaat om werkzoekenden met een uitkering vanuit de Wet werk en bijstand, jonggehandicapten in de Wajong en mensen die vallen onder de sociale werkvoorziening. Ook duurzamheidseisen worden gesteld bij de inkopen van de toekomst.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.