Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 270 bekeken

Ruim 1000 banen weg bij Limburgse gemeenten

Ruim 1000 banen verdwijnen bij Limburgse gemeenten, blijkt uit een inventarisatie van vakbond Abvakabo-FNV.

De vakbond schat in dat hiermee tien procent van de gemeenteambtenaren hun werk verliezen. In Sittard-Geleen vallen de grootste klappen. Tot 2015 moeten daar 300 fte verdwijnen. Het goede nieuws is wel dat de meeste medewerkers door natuurlijk verloop met hun werk stoppen.

De reden is eenvoudig: de gemeenten moeten bezuinigen. Dit omdat het kabinet moet bezuinigen, mede door de slechte economische omstandigheden. Verder noemt de vakbond ook bevolkingskrimp en regionale samenwerking als redenen voor de ontslagen.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.