Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 252 bekeken

Amsterdam weigert OV-aanbesteding

De gemeente Amsterdam weigert mee te werken aan een openbare aanbesteding van het lokale openbaar vervoer. Dit stelt het kabinet-Rutte verplicht voor de drie grote steden teneinde een bezuiniging van €120 mln te realiseren.

Dat zegt de Amsterdamse verkeerswethouder Erik Wiebes tegen het Financieel Dagblad. 'Het gaat ons sowieso niet lukken om de gewenste bezuiniging te realiseren via aanbesteding', aldus de VVD-wethouder. 'Die twee zaken hebben ook niks met elkaar te maken. Ik schat in dat een aanbesteding niet lukt binnen een aantal jaren. Het is financieel ook niet verstandig om tussentijds te gaan aanbesteden.'

Het college van B&W Amsterdam en de stadsregio willen daarom het lopende contract met het Gemeentelijk Vervoerbedrijf uitdienen. Dat loopt tot 2017. Vorige maand drongen Rotterdam en Den Haag al aan op uitstel van de aanbestedingsplicht.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.