Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 175 bekeken 6 reacties

Amsterdam wil niet betalen voor relschoppers Ajax

Het ging volgens burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam om 27.000 uren werk voor de politie. Dit om vorig jaar de veiligheid te bewaken tijdens 22 thuiswedstrijden.

Het kost te veel tijd en geld, vindt de gemeente. Dat laat Van der Laan weten in een notitie aan de raad. De burgemeester vindt dat de voetbalclub zelf moet betalen voor het bewaken van de veiligheid tijdens wedstrijden. Ajax is volgens hem verantwoordelijk.

Nico van Wijk

6 reacties

 • no-profile-image

  Marcel

  Niets aan toe te voegen. Het slaat nergens op dat de samenleving jaarlijks vele miljoenen betaalt voor de orde bij voetbalwedstrijden te handhaven. Dit zou gezamenlijk door de clubs moeten worden bekostigd.

 • no-profile-image

  AC414

  Onzin. De gemeente heeft er zelf ook geld in het stadion gestoken. Dit voor alle evenementen. Amsterdam wil dus Ajax wel in Amsterdam houden en van alle verkopen (lees horeca, winkels restaurants o.v. e.d.) wel de belastingen binnenhalen, maar daar dan geen geld aan besteden. Dit wisten ze van tevoren.
  Dus a. waarom zou er dan wel geld beschikbaar moeten worden gesteld voor de beveiliging van een concert of andere evenementen.
  b. ze hadden ruim inzicht van te voren in het bouwkundige gedeelte en hadden daarop kunnen ingrijpen zodat er niet achterlijk veel agenten nodig zijn. Nu pas na 15 jaar denken ze bijv. aan om de supp.home te verplaatsen.

 • no-profile-image

  Pim

  Iedereen die maar klakkeloos roept dat de clubs alles moeten betalen en dat het schandalig is dat de "samenleving" de kosten betreft politie beveiliging moet betalen zou zich een wat dieper in de materie moeten verdiepen.

  voetbal levert de overheid en zijn bevoling zoveel op, zowel geld als vermaak, dan kan je het aantal politie uren wel vertienvoudigen en dan is de overheid nog steeds spek koper.

 • no-profile-image

  Marcel

  @ Pim => Juist, het levert zoveel op, laat het ze dan ook zelf betalen... Want een kroegbaas staat zijn omzet echt niet af aan de staat, hooguit de belasting.

 • no-profile-image

  Aba

  Het kost de gehele samenleving meer dan dat het opbrengt. En gezien de bedragen die bij een voetbal'bedrijf' omgaan, kunnen ze ook wel een paar ton in hun begroting reserveren voor het beveiligen van hun eigen publiek.

 • no-profile-image

  P van der nol

  Peter\1-3-2011.
  Voetbal is oorlog en dat gebeurd ook op het veld.Laan de voetbalers ook meebetalen aan de vernielingen en het politie op tredenen .Als er rellen plaats vinden kan ook de wetstrijd niet door gaan dan leren ze wel.

Laad meer reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.