Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 247 bekeken 1 reactie

Gemeente betaalt onverwacht veel wachtgeld

Wie moet betalen? Dat was de vraag voor de Bellingwedde en Oldambt. De gemeenten moeten allebei betalen, blijkt nu.

Het wachtgeld is bedoeld voor ex-wethouder Anne Marie Knottnerus. Zij werkte maar twee maanden in Bellingwedde en acht jaar in Scheemde, die opging in de nieuwe gemeente Oldambt. De wethouder moest een jaar lang wachten op de regeling. De gemeenten onderhandelden over de bedragen. 

Oldambt moet 298.000 euro betalen, wat al gereserveerd was. Bellingwedde is bijna een ton verschuldigd, drie keer zoveel als begroot in die gemeente. Toch komt Bellingwedde er nog niet eens slecht van af. Twee maanden of niet, volgens de Algemene Pensioenswet Politieke Ambtsdragers zou deze laatste werkgever van Knottnerus eigenlijk al het wachtgeld moeten betalen.

Nico van Wijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    gamedog

    ik kan mensen van synergon nieland/gemeente die wachten al 2jaar op geld

Of registreer je om te kunnen reageren.