Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 180 bekeken 1 reactie

‘Radicale interventie’ dreigt voor Maasdriel

De Gelderse gemeente krijgt een deadline: 1 april. Dan moet een verbeterplan op tafel liggen.

Dat schrijft minister Piet Hein Donner aan de vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken. Een “radicale interventie”, zoals het aanstellen van een regeringscommissaris wordt niet uitgesloten. In dat geval staan wethouders en de gemeenteraad tijdelijk buitenspel.

Het aanstellen van een regeringscommissaris is een oplossing die is genoemd door adviesbureau BMC, die onderzoek deed naar de compleet verstoorde bestuurscultuur in Maasdriel. Het is dan wel het meest zware middel tegen de problemen. Donner is het in grote lijnen eens met BMC. “De zuivere werking van het politiekdemocratische stelsel zoals vervat in de Gemeentewet wordt gefrustreerd door de rolvervulling van wethouders en raad.”Nico van Wijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    Erwin

    Het rapport van BMC is al een verbeterplan.

Of registreer je om te kunnen reageren.