Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 160 bekeken

Tilburg stopt met Midi Theater

Het college van Tilburg steekt geen cent meer in het omstreden Midi Theater. Daarmee blijft de teller staan op circa tien miljoen euro.

De gemeente wil een deel van deze investering terug zien door het gebouw te verhuren of te verkopen. “Voortzetting van de theaterfunctie zonder kosten voor de gemeente is niet mogelijk’’, staat in een verklaring van de gemeente. Een commerciële exploitant moet het theater redden, maar een eerdere zoektocht naar een private partij had geen resultaat. Tilburg betaalde 175.000 euro per jaar voor het runnen van dit theater.  

Twee wethouders en burgemeester Ruud Vreeman legden hun functie neer als gevolg van de kosten voor het theater, dat werd vernoemd naar Adje, bekend van zijn rol in een show van Paul de Leeuw. Adje, die Arijan van Bavel heet, zou het theater gaan exploiteren, maar dat is hem niet gelukt.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.