Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 209 bekeken 2 reacties

Ambtenaren zoeken naar terreur in tuinhuisjes

Utrecht maakt een overzicht van de tuinhuisjes in de gemeente om te zien of deze geschikt zijn als schuilplaats voor terroristen, blijkt uit vragen van raadslid Hans Botman van GroenLinks.

Twee ambtenaren van de gemeente onderzochten vorige week de huisjes in tuinenpark Ons Buiten in Voordorp. De tuinhuisjes werden opgemeten. Tegen de eigenaren van volktuintjes werd verteld dat zij bekeken welke huisjes onderdak kunnen bieden aan terroristen.

Raadslid Botman vraagt het college wie de opdracht gaf voor deze inventarisatie. Is er in deze tijd van bezuinigingen geen nuttiger taak te verzinnen voor de medewerkers van de gemeente? Dat is zijn tweede, waarschijnlijk retorische vraag. 

Nico van Wijk

2 reacties

  • no-profile-image

    M.Anoniem

    Tja, als je dit leest dan kan je niet aan de indruk ontkomen dat het weer bijna 1 april is.

  • no-profile-image

    Marcel

    Ze zijn inderdaad te vroeg met dit bericht, want dit kan alleen maar een 1-april grap zijn. Zelfs een zwakbegaafde heeft voldoende verstand dat hij geen tuinhuisjes gaat opmeten om te kijken OF er een terrorist in past...

Of registreer je om te kunnen reageren.