Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 401 bekeken

VNG wil verder met Werkpleinen

De VNG heeft in het bestuurlijk overleg met staatssecretaris De Krom gisteren gepleit om de activiteiten op de Werkpleinen overeind te houden, vooral omdat daar de afgelopen jaren veel in geinvesteerd is. Gemeenten willen werkzoekenden blijven helpen.

Gemeenten hebben de afgelopen jaren samen met UWV miljoenen geïnvesteerd in de dienstverlening op de Werkpleinen. En met resultaat, volgens de VNG. Gemeenten begrijpen dat er nu bezuinigd moet worden, maar hopen toch dat jarenlange investeringen nu niet teniet worden gedaan.

UWV
Gemeenten en UWV hebben de afgelopen jaren in goede samenwerking op de Werkpleinen de werkzoekenden geholpen bij het zoeken naar een baan. Deze samenwerking tussen gemeenten en UWV blijft bestaan, maar de vorm zal flink veranderen. Het is dan ook zaak dat VNG, gemeenten en UWV goed worden betrokken bij het veranderingsproces. 

De VNG gaat samen met gemeenten en UWV de komende tijd de veranderde samenwerking tussen de ketenpartners concretiseren en uitwerken.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.