Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 152 bekeken 2 reacties

Arrestaties bij ontruimingen kraakpanden

Kraken is verboden, maar gaat hier en daar nog door. Bij de handhaving van de anti-kraakwet door de gemeente Amsterdam zijn meerdere arrestaties gedaan.

De krakers gooiden met flessen, verf- en schuimbommen. De
binnenkant van een pand was volgespoten met zeepschuim, waardoor het voor de ME
lastiger was het gebouw te doorzoeken. Volgens de laatste bericht zijn ongeveer 120 mensen werden aangehouden.Volgens de regionale zender AT5 hebben de krakers de hele nacht feest
gevierd. Herrie, vuurwerk. De buurtbewoners zijn er wel klaar mee. In totaal
zijn 11 panden ontruimd.

Kennisbank Handhaving

Actuele en volledige informatie over handhaving is hier te vinden >>

Nico van Wijk

2 reacties

  • no-profile-image

    Echt weer Amsterdam

    Heeft de anti kraakwet wel gewerkt? Deze krakers zijn op ast van de kantonrechter ontruimd? Dat is dus niet een vervolg van een verdachte van de wet. Echt weer Amsterdam al eeuwen vertoeven hier krakers achter voordeuren. Dat er zoveel personen zijn aangehouden is weer vanwege andere artikelen in het wetboek. In de praktijk blijkt de krrakwet helemaal niet zo goed te werken. Geweldig werk panden leeg en hiervoor complimenten aan de politie. Maar de eigenaar schiet hier ernstig tekort, want je weet immers leeg late sttan is vragen om problemen. Vindt ook dat deze koste naar de eigenaar moeten gaan. Ben je aan het slopen of herstructureren dat moet je maar sneller tijdelijke bewoning inzette . Echt weer zo, n Amsterdamse gevalletje. Eigenaar bij deze geen complimenten. U doet het slecht rond leefbaarheid en veiligheid en zadelt de belastingbetaler op met kosten.

  • no-profile-image

    Vastgoed Magnaten

    Inderdaad dat er een kraakwet is gekomen, komt alleen maar door nalatigheid van de eigenaren. Daarnaast kopen gemeenten ook veel vastgoed op. Ook die worden gekraakt, toch stom dat je zo nalatig bent en dan om hulp vraagt. Gemeenten hebben voor miljarden aan vastgoed. Kopen overigens veel op. Wordt geeneens gebruikt door de gemeente maar voor andere bestemmingsplannen. Gewoon te gek voor woorden. U moest eens weten wat een geld er wordt verspeeld. Miljarden

Of registreer je om te kunnen reageren.