Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 324 bekeken

Raad Schiedam wil einde schrikbewind

De gemeenteraad van Schiedam wil een einde maken aan de angstcultuur die op het stadhuis heerst, zo bleek gisteravond tijdens een extra raadsvergadering.

Tijdens de bijeenkomst onderschreven de meeste raadsleden de conclusies uit het integriteitsonderzoek van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING).

In het rapport staat dat Wilma Verver zich als burgemeester van Schiedam schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. Ze schoot bovendien ernstig tekort op het gebied van integriteit. Verver stapte in juni op. Op de vergadering werd duidelijk dat als ze niet zelf was opgestapt, dat dinsdag wel was gebeurd.

In het BING-onderzoek staat dat Verver grote schuld heeft aan de angstcultuur. Ook wethouders en topambtenaren van Schiedam zijn volgens het rapport tekortgeschoten met betrekking tot integriteit. Naar aanleiding van het rapport stelden drie wethouders hun portefeuille ter beschikking. Maandag liet een vierde wethouder al weten op te stappen.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.