Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 212 bekeken 3 reacties

Rotterdam beloont tips na vandalisme

De gemeente Rotterdam gaat inwoners vragen vandalisten aan te geven, bijvoorbeeld door foto’s met hun mobiele telefoon te maken en dit, mogelijk ook via social media, te melden.Gemeenteraadslid Peter van Heemst dient binnenkort een
voorstel in om de tiogevers te belonen. “Het zou mooi zijn als wij in Rotterdam
via een beloning meer daders in de kladden kunnen grijpen”, zegt Van Heemst in
De Telegraaf. Hij kwam op dit idee in Berlijn, waar een maximale beloning van
600 euro wordt uitgereikt voor een tip die leidt tot aanhouding van
overlastplegers.

Bijna één miljoen euro. Dat bedrag is de gemeente jaarlijks kwijt aan vernielingen. Van
Heemst denkt aan een beloning van 100 euro voor tips die leiden tot
aanhoudingen van vandalisten. Een woordvoerder van het college laat weten dat
de bestuurders het voorstel serieus gaan bekijken.

Nico van Wijk

3 reacties

 • no-profile-image

  Marcel

  Opmerking: Karakus wenst toch geen woonoverlast. In casus en werkelijkheid. In een pand zitten 6 Hongaren, deze geven overlast naar 5 huizen (het zijn eigenaren) Dit speelt al een jaar. Wel nu. Gaan ambtenaren heen en men krijgt een boete voor over- bewoning en geen vergunning. Dus denk je opgelost. Wel nee. Bij de tweede controle wonen er 4 Hongaren en de dwangsom vervalt. Eigenaar vraagt een vergunning aan voor 5 Hongaren en krijgt deze vervolgens. Dat is dom, pleeg je een jaar woonoverlast naar de buurt. Ga je belonen met een vergunning ter huisvesting van de gastarbeiders. O, ja nog een opmerking daarvoor zat er overigens een hennepkwekerij. Karakus, met deze informatie kun je volgens mij wel wat?

 • no-profile-image

  Kitty

  Mijn dochter van 16 is 14 dagen in Rotterdam voor vrijwilligerswerk bij het EK en CHIO. Gisteravond was ze er getuige van dat er een meisje in elkaar geslagen werd. Ze durfde niet eens te kijken, laat staan foto's te maken. Ik ben blij dat ze niet altijd in Rotterdam woont.
  Ik pleit voor meer camera's in de straten!

 • no-profile-image

  Vandaal

  Vandalisme kan zich uiten in vele vernielingen. Het heeft meer te maken met de opvoeding. Daar kun je als overheid weinig mee. Doch vraagt zo, n traject voelangels in een wijk. Dit los je niet op met uniformen en camera,'s. Unformen geven preventie en camera, 's verplaatst problemen. Het vraagt oplettende buurtbewoners met een signalerende werking. Ik heb zo al veel zaken weten op te lossen. Foto, 's maken trekt u eens een camera tussen een groep jongeren? Probeer maar eens? Het geheim van oplossen weet ik. Succes verder wethouder. Maar u had dit al kunnen weten vanuit andere projecten. Dat komt er nu van met zoveel wethouders en verplaatsingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.