Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 238 bekeken 1 reactie

Samenscholingsverbod na onrust in Ede

In de wijk Rietkampen in Ede geldt vanaf donderdag op diverse plekken een samenscholingsverbod.

Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft daartoe besloten omdat de overlast die hangjongeren veroorzaken uit de hand loopt. Toen Van der Knaap vorige week een werkbezoek aan de wijk aflegde, schrok hij van het onbeleefde en onbeschofte gedrag van de jeugd. Het was volgens hem onmogelijk een gesprek aan te knopen.

Buurtbewoners klagen al langere tijd dat zij zich geïntimideerd voelen en dat er veel schade is. Vorige week besloot de gemeente daarom tot cameratoezicht in de wijk.

Vernielingen

In De Rietkampen is het lange tijd vrij rustig geweest, maar sinds enige tijd zorgt een groep Nederlandse, Marokkaanse en Antilliaanse jongeren weer voor veel overlast. De jongeren wonen in de wijk of in de wijken in de omgeving. Er worden ruiten ingegooid en vernielingen aangericht ondanks buurttoezicht.

Het samenscholingsverbod zal in elk geval een halfjaar duren, aldus de gemeente. Er mogen in het gebied niet meer dan drie mensen bij elkaar staan. De politie zal met extra mensen intensief controleren.

Sommige jongeren hebben volgens de gemeente al een waarschuwingsbrief thuis gehad. Als de hangjongheren zich naar een andere buurt verplaatsen, wordt ook daar een samenscholingsverbod ingesteld, aldus de gemeente.

Nico van Wijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jos Praat

    Nee maar,
    een waarschuwingsbrief. Dat zal indruk maken!

Of registreer je om te kunnen reageren.