Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 350 bekeken

Nieuwe voorzitter VGS bekend

Marcel Meijs wordt per 1 oktober 2011 de nieuwe voorzitter van de Vereniging van Gemeentesecretarissen (VGS). Wat wil Meijs bereiken?

De nieuwe voorzitter wil dat de overheid het vertrouwen van burgers verdient. Die burgers moeten het idee hebben dat de overheid er voor hen is. Daarvoor moeten gemeenten, volgens het persbericht van de VGS, “meer in verbinding treden met burgers, organisaties en bedrijven.” Samenwerken en vanuit de ambtelijke organisaties de maatschappelijke uitdagingen beter op te pakken zijn de speerpunten voor de nabije toekomst.

Enschede 

Meijs volgt Arjan van Gils op, gemeentesecretaris van Rotterdam. De overdracht van bevoegdheden vindt plaats tijdens het jaarcongres van de vereniging, op 28, 29 en 30 september. Meijs is ook gemeentesecretaris van Enschede.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.