Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 381 bekeken 1 reactie

VNG tegen verordening kinderparticipatie

De VNG is tegen een verordeningsplicht met maatregelen voor bevordering van kinderparticipatie. Deze leidt tot lastenverzwaring en maakt maatwerk via individuele bijstand lastiger. Bovendien doen gemeenten al veel aan kinderparticipatie.

Staatssecretaris De Krom van SZW werkt aan zo'n plicht. Dat schrijft hij (PDF) in reactie op het SCP-rapport "Voorbestemd tot achterstand", waaruit overigens blijkt dat de meeste kinderen zich ontworstelen aan armoede.

Het kabinet wil met de invoering van de verordeningsplicht dat gemeenten actief werk maken van kinderparticipatie. Gemeenten kunnen volgens de VNG beter de energie steken in het continueren van het goede werk dat is ingezet op dit terrein.

Nico van Wijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    Nina

    Eens met VNG. Verordeningsplicht is een staaltje bureaucratie en beregeling waar de VVD júist fel tegenstander van is ?! Wat is in hemelsnaam het nut van een verordening waar in de meeste gevallen een opsomming in komt te staan van wat de gemeente al lang doet. Gemeentes zijn zelf verantwoordelijk voor invulling kindparticipatie. Met of zonder verordening.

Of registreer je om te kunnen reageren.