Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 489 bekeken 2 reacties

Amsterdam schiet ZZP-ers te hulp

Armlastige kleine zelfstandigen, zzp'ers, krijgen hulp van de gemeente Amsterdam.

Het college heeft €3 miljoen gereed om de ondernemers die in problemen dreigen te komen vroegtijdig te helpen.


  In de hoofdstad leven 24.000 werkende armen, aldus de gemeente, daarvan tussen 8000 tot 9500 werkzaam als zelfstandige. 'Zzp'ers zijn het ondernemende goud van de stad, die moet je helpen als ze het, zoals nu tijdens de economische crisis, zwaar hebben', zegt wethouder Freek Ossel in de Telegraaf.

  Joost Valkhoff

  2 reacties

  • no-profile-image

   Gompie

   Tja, en in Ridderkerk, hebben de Ambtenren toestemming op ZZP ernaast te doen? Laat die zaken maar eens stoppen. personeelszaken geeft daar zelfs toestemming of niet? In ieder geval reist de spil rond coördinatie handhavingsbelang daar door heel Nderland met een leuke extra job. Mischien kan een zielige ZZP met problemen in de arbeidsmarkt dit beter gaan doen. Niet iets voo BING

  • no-profile-image

   Joske Verhoogt

   Tja mooi initiatief en mooie woorden. Maar nu de daden. Hoe gaan ze dit aanpakken?

  Of registreer je om te kunnen reageren.