Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 281 bekeken

Bevenlandse gemeenten toch akkoord met samenwerking

Een bemiddelaar heeft de kou uit de lucht genomen. De gemeenten op Beveland gaan toch akkoord met de gemeenschappelijke regeling voor ict, personeel en sociale zaken.

Bemiddelaar Jan Te Verldhuis moest de vastgelopen samenwerking weer op gang krijgen. Eind vorig jaar lieten burgemeesters en gemeentesecretarissen in Borsele, Goes, Noord-Beveland, Kapelle en Reimerswaal er geen fiducie meer in te hebben. De bemiddelaar heeft de gemeenten overtuigd hier toch mee door te gaan met een stappenplan.

Zo moet in maart al duidelijk zijn op welke terreinen de Bevelandse gemeenten gaan samenwerken. Verder is het de bedoeling dat er een tijdelijke kwartiermaker de ka gaat trekken. Gemeenteraden moeten nauw betrokken worden bij het proces.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.