Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 347 bekeken

De Waard steelt het beste

De beste gemeentelijke dief van het afgelopen jaar is De Waard, dat meer dan 100 sjablonen en formulieren van de gemeente Midden Drenthe jatte.

KING reikte op haar congres voor de tweede keer de Best Gejat Prijs uit. De prijs wordt door het kwaliteitsinstituut ieder jaar uitgereikt aan een gemeentelijk duo: de gemeente die het beste een idee of toepassing heeft overgenomen, en de gemeente waarvan het idee is "gejat".

In De Waard zijn ze met een enorme IT-slag bezig om hun vernieuwende dienstverleningsconcepten te kunnen ondersteunen. Een gigantische operatie met bijbehorende werkdruk en kosten. Doordat De Waard koos om de midoffice oplossingen van leverancier Mozard te gebruiken konden ze uitstekend gaan 'shoppen' in Midden-Drenthe.  

Met een dik pak aan sjablonen en formulieren vertrok de Waard uit Drenthe. Die hoefden slechts op details te worden aangepast. Het scheelde een enorme hoeveelheid tijd. "We versnelden het proces met factor vier", aldus gemeentesecretaris Jan van Ginkel. En met die tijd scheelde het ook meteen een heleboel geld.Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.