Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 272 bekeken 1 reactie

Negen voetbalclubs onder verscherpt toezicht

In totaal zijn negen voetbalclubs onder verscherpt toezicht gesteld. Ook clubs die financieel geholpen zijn door gemeenten als Breda en Den Bosch.

Het goede nieuws is wel dat er vorig jaar nog 13 clubs onder verscherpt toezicht stonden. Of behoorden tot categorie 1, volgens de beoordeling van de KNVB. Momenteel moeten zijn Feyenoord, NAC Breda en Roda JC de eredivieclubs die rap moeten werken aan een plan van aanpak. Binnen drie jaar tijd moeten zij weer horen bij de middencategorie 2, waar twintig clubs bij horen.

In de lagere Jupiler League spelen zes clubs door onder verscherpt toezicht zijn gesteld door de licentiecommissie van de KNVB. Het gaat om voetbalclubs uit Apeldoorn, Emmen, Dordrecht, Helmond, Kerkrade en Veendam.

Nico van Wijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    Dom,

    Belachelijk, het zou anders moeten zijn. Gemeente moet onder financieel toezicht. Deze verstrekken ongevraagd van burger gelden aan de clubs.

Of registreer je om te kunnen reageren.