Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 347 bekeken 1 reactie

VNG en vakbonden onderhandelen over cao

De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de vakbonden gaan morgen weer verder met de onderhandelingen over de cao voor de 180.000 gemeenteambtenaren.

Het hernieuwde overleg volgt op maanden van radiostilte en een paar acties van ambtenaren. Sinds juni 2011 zijn er voor hen een nieuwe collectieve arbeidsvoorwaarden. Het overleg moet een streep zetten onder deze impasse. 

De VNG en de bonden kwamen niet tot een overeenkomst vanwege salariseisen en de wens van de bonden om mensen van werk naar werk te begeleiden. Er zou geen ruimte zijn voor loonsverhogingen om de koopkracht in stand te houden, zei de VNG. De bonden denken dat het wel kan, ook in krappe tijden. Verder willen dat ontslagen medewerkers geholpen worden aan een nieuwe baan.

Nico van Wijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    hans

    Sinds juni 2011 zijn er voor hen geen nieuwe collectieve arbeidsvoorwaarden.

    Verder willen de bonden dat ontslagen medewerkers geholpen worden aan een nieuwe baan.

Of registreer je om te kunnen reageren.