Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 215 bekeken

West-Friesland start veiligheidshuis

Vanaf het begin van dit jaar werken zeven gemeenten samen aan de veiligheid in de regio West-Friesland.

Het gaat om Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. Zij werken samen met politie en andere veiligheidspartners. De bedoeling is de overlast en criminaliteit van jongeren en veelplegers te verminderen, maar ook te helpen bij de nazorg voor ex-gedetineerden, bijvoorbeeld.

Op de website van de gemeente Hoorn is te lezen dat burgemeester Onno van Veldhuizen enthousiast is over de komst van het veiligheidshuis. “We organiseren ons nu vanuit het individu en niet vanuit het systeem. Dit leidde tot langs elkaar heen werken. Dit is echt anders en beter voor iedereen,” stelt de burgemeester. “Als het om criminaliteit en overlast gaat is samenwerken de sleutel.”

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.