Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 2038 bekeken 1 reactie

Brabantse ambtenaren schenden integriteitcode

Intimidatie, ongeoorloofde afwezigheid of fraude. Tientallen Brabantse ambtenaren overtreden de integriteitregels.

De schendingen van de integriteitcode zijn op een rij gezet door Omroep Brabant. De gemeente Tilburg heeft sinds 2009 het meeste werk gemaakt van de handhaving van de regels. De meeste leidinggevenden en medewerkers kregen een training. Ook waren er bijeenkomsten waar de Tilburgse ambtenaren een eed konden ondertekenen. Toch kregen zes medewerkers disciplinaire maatregelen vanwege integriteitschendingen.

Alcohol

In Den Bosch werd alcohol gedronken tijdens het werk. Een ambtenaar nam ook geld aan voor een gratis dienst. Iemand die fraudeerde bij aanbestedingen wordt mogelijk vervolgd. In totaal braken tien ambtenaren de regels.

Eindhoven heeft een eigen bureau integriteit. Dit bureau maakt bekend dat twaalf ambtenaren in 2011 zijn betrapt op het schenden de regels. In Helmond houdt iedereen zich aan de regels. Opvallend: Breda houdt niet bij hoeveel overtredingen er zijn gepleegd.

Nico van Wijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    hoefjenietteweten

    Het zijn toch maar ambtenaren ?

Of registreer je om te kunnen reageren.