Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 326 bekeken

Burgemeester Waalre: weg met woonwagenkampen

Burgemeester Henri de Wijkerslooth van de Brabantse gemeente Waalre wil dat woonwagenkampen "uitsterven".

Aanleiding is de aanslag op het gemeentehuis in Waalre. Door jarenlange onrust rond een woonwagenkamp in de gemeente denkt een meerderheid van de inwoners dat bewoners van het kamp daat wat mee te maken hebben, hoewel dit niet is bewezen.

Vrijplaats

De Wijkerslooth is helemaal klaar met de aanwezigheid van de "vrijplaats". Vooral de "onverklaarbare inkomsten van de bewoners" zijn opvallen, zegt de burgemeester in VNG Magazine. Het kamp "oogt luxueus en goed onderhouden, inclusief bewakingscamera's. Het lijkt me onaanemelijk dat dat allemaal te financieren is uit de uitkeringen die de meeste ontvangen."

Uitsterven, dat moeten woonwagencentra, als het ligt aan De Wijkerslooth. "Het nieuwe kabinet moet serieus nadenken over het bestaansrecht van woonwagencentra. Waarom kunnen zij niet gewoon bij andere bewoners in de gemeente wonen?"

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.