Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Bestuurszaken

Nieuws 306 bekeken

Frauderende ambtenaar terecht ontslagen

Een gemeenteambtenaar uit Sittard-Geleen nam geld aan van een wegenbouwer, werd ontslagen, maar vond dat niet terecht.

Jammer dan, vindt Centrale Raad van Beroep in Utrecht. De ambtenaar heeft immers geld aangenomen voor diensten. "Hij is tekortgeschoten in het bewaken van zijn positie als integer, betrouwbaar en onafhankelijk vertegenwoordiger van de gemeente”, staat in de uitspraak.

Het vertrouwen is beschaamd. De ambtenaar nam 20.000 euro aan, in blanco enveloppen. Het geld kwam van de directeur van wegenbouwer Janssen de Jong Infra. Het zou gaan om een renteloze lening, verdedigde de ambtenaar. Onzin, oordeelt de rechter.

Hoger beroep

De ambtenaar, projectmanager op de afdeling vastgoed en projecten, heeft volgens de gemeente ook geheime prijsinformatie over de aanbesteding van projecten verstrekt. Hoger beroep is onmogelijk. De centrale raad is de hoogste rechter als het gaat om het ambtenarenrecht.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.